Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

1 %   F E L A J Á N L Á S

A Kapos Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Egyesület köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelemadó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos segítség! Munkánk során a harcművészeti oktatás mellett a magyar kultúra és hagyomány minél szélesebb körű megismertetésével foglalkozunk.

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több emberhez eljusson a magyar kultúra, a rendszeres, magyar észjárásra épülő testmozgás!

Előre is köszönjük mindenki segítségét.

Kapos Baranta Egyesület

Az Egyesület adószáma: 18271955-1-14                                            Rendelkező nyilatkozat letöltése (pdf)  

P r o g r a m a j á n l ó

......

2018. Napkirály havának (június) 1-3. napjain kerül megrendezésre a Kárpát Kupa, nyílt, nemzetközi, Baranta verseny Kaposváron. A rendezvény heyszíne Kaposvár Főtere és Sétáló utcája (rossz idő esetén a Városi Sportcsarnok). Csikók, menyétek, kesék és öskük küzdenek meg összesen hét versenyszámban. Baranta foglalkoztató helyszíneken ki lehet próbálni egyes fegyvereket, népi játékokat.

A verseny megtekintése ingyenes. Mindenkit sok szeretettel várunk nézőként, vagy aktív résztvevőként egyaránt!

versenykiírás pdf                    felelősség vállalás felnőtt                    felelősség vállalás gyermek

Kárpát Kupa 2018 plakátja

------------------------

Hagyományos magyar harcművészetünk gyökereihez nyúlik vissza a Baranta. A közelmúltban feltámasztott, azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot már közel 3000 ember űzi a Kárpát-medencében, mesterei jelenleg is formálják, új elemekkel frissítik készletét.

Bár a modern Baranta csak húszéves múltra tekint vissza, hagyományos formáját évezredek óta űzik elődeink. Harcos múltunk elengedhetetlenné tette, hogy kifejlesszük a szokásainknak és lehetőségeinknek megfelelő küzdőformát, mely a kilencvenes évek elején szinte a feledés teljes homályából került ismét a köztudatba.

     Baranta induló mp3 - Baraka Együttes

Frissítés 2018.03.12-én (Sajtó és képek rovat bővült)

LEGFRISSEBB BEMUTATÓINK
LEGFRISSEBB HÍREINK