Egy barantázó magyarul él, gondolkodik, harcol, táncol, énekel. A legfontosabb feladata, hogy a lehető legalaposabban megismerje és magáévá tegye azt a kultúrát, amely az általa megtanult harci értékeket kifejlesztette.

1 %   F E L A J Á N L Á S

A Kapos Baranta Hagyományos Magyar Harcművészeti Egyesület köszönettel fogad minden támogatást, így a személyi jövedelemadó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos segítség! Munkánk során a harcművészeti oktatás mellett a magyar kultúra és hagyomány minél szélesebb körű megismertetésével foglalkozunk.

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több emberhez eljusson a magyar kultúra, a rendszeres, magyar észjárásra épülő testmozgás!

Előre is köszönjük mindenki segítségét.

Kapos Baranta Egyesület

Az Egyesület adószáma: 18271955-1-14                                            Rendelkező nyilatkozat letöltése (pdf)  

P r o g r a m a j á n l ó

......

2018. Szelek havának (április) 29. napján kerül megrendezésre a VII. Wesselényi Kupa, Baranta verseny, a Veszprém-i Barantanyán (Veszprém, Deák Ferenc utca 19.). Menyétek, kesék és öskük három verseny számban (I. rovásos böllön, lándzsa szabadvívás, ostor akadálypálya) mérhetik össze tudásukat. 

Az előző napon ugyanitt, egész napon lándzsa továbbképzést és bíró képzést is tartanak.

versenykiírás pdf                 lándzsa továbbképzés pdf

-------------- 000 --------------

2018. Napkirály havának (június) 1-3. napjain kerül megrendezésre a Kárpát Kupa, nyílt, nemzetközi, Baranta verseny Kaposváron. A rendezvény heyszíne Kaposvár Főtere és Sétáló utcája (rossz idő esetén a Városi Sportcsarnok). Csikók, menyétek, kesék és öskük küzdenek meg összesen hét versenyszámban. Baranta foglalkoztató helyszíneken ki lehet próbálni egyes fegyvereket, népi játékokat.

A verseny megtekintése ingyenes. Mindenkit sok szeretettel várunk nézőként, vagy aktív résztvevőként egyaránt!

versenykiírás pdf                    felelősség vállalás felnőtt                    felelősség vállalás gyermek

Kárpát Kupa 2018 plakátja

------------------------

Hagyományos magyar harcművészetünk gyökereihez nyúlik vissza a Baranta. A közelmúltban feltámasztott, azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot már közel 3000 ember űzi a Kárpát-medencében, mesterei jelenleg is formálják, új elemekkel frissítik készletét.

Bár a modern Baranta csak húszéves múltra tekint vissza, hagyományos formáját évezredek óta űzik elődeink. Harcos múltunk elengedhetetlenné tette, hogy kifejlesszük a szokásainknak és lehetőségeinknek megfelelő küzdőformát, mely a kilencvenes évek elején szinte a feledés teljes homályából került ismét a köztudatba.

     Baranta induló mp3 - Baraka Együttes

Frissítés 2018.03.12-én (Sajtó és képek rovat bővült)

LEGFRISSEBB BEMUTATÓINK
LEGFRISSEBB HÍREINK